Barnespill på nett

Med dagens utvikling innen online gaming så er det nesten så foreldre ikke klarer å holde følge for å passe på hva barna faktisk sitter og gjør på datamaskinen sin. Barna blir bare yngre og yngre før de blir introdusert til internettets voldsomme utvalg.

De voksne

Foreldre i dag har en nesten umulig oppgave når de til enhver tid skal passe på at barna deres ikke havner på feil internettside, muligens med kun voksent innhold. Men det er da desto viktigere å holde et øye med hva de ser på, hva de spiller og hva som kan skje i de forskjellige typer spill som faktisk er der ute på nettet.

Det finnes mange stygge eksempler på nett om barn som “bare skulle teste” et spill, men plutselig får servert bilder/innhold ment for voksne. Heldigvis er også Ola og Kari Normann blitt flinkere å følge med. I tillegg har utviklerne av spill for barn også hengt med i timen å leverer gang på gang spill som fenger våre barn.

Barnas opplevelse

Har du barn i hus over 3 år så er sikkert spill allerede en del av hverdagen. I hvert fall for mange av dere. Og vit da at du ikke er alene. For barna sluker nesten alle typer informasjon.

Når det da i tillegg blir gøy/utfordrende som spill gjerne er, så er det enda enklere for barna å la seg rive med.

Dette tar de lett med seg til venner og venninner på skolen og sim sala bim så er hele skolen gjort oppmerksom på det nyeste kule på nettmarkedet.

Noen titler vil alltid skille seg ut. Positivt som negativt. Eksempler kan være Minecraft eller Roblox som begge appellerer til våre yngste.

Så fort de har funnet et spill de liker, vil de vite mer. Da er ikke overgangen til Youtube langt unna, men den tråden tar vi ikke i dag.

Pass på barna.