Hva kan spilles online?

Svaret er ganske enkelt; ALT.

Så godt som alle har et eller annet forhold til spill fra sin barndom, ungdom eller etter at de er blitt voksne. Det være seg brettspill, kortspill eller videospill fra pc, spillkonsoller og eller mobil.

Det er imidlertid svært forskjellig hva folk ønsker og liker å spille online. Ikke alt er like interessant for alle, men alle vil finne noe de synes er interessant og moro.

I utgangspunktet kan man dele opp de forskjellige typer nettspill i 7 grove kategorier:

  • First-person shooter game (FPS) Førstepersons skytespill
  • Real-time strategy game (RTS) Sanntids strategispill
  • Multiplayer online battle arena game (MOBA) Flerspiller online kamp arena spill
  • Massively multiplayer online game (MMO) Massivt flerspiller online spill
  • Console gaming Spillkonsollspilling
  • Browser games Nettleserspill
  • Multi User Dungeon (MUD) Flerspiller sanntids virtuelle verdener

(Sjekk https://en.wikipedia.org/wiki/Online_game#Online_games for utdypende forklaring på de forskjellige genrer)

Det finnes også nesten grenseløst mange underkategorier under hver av disse.

Etter at Facebook kom og mobiler ble kraftigere, har nettleserbaserte spill eksplodert. Man finner fort spill som drar 10-20 millioner spillere, og også her på denne type spill finner man vanligvis noe for enhver smak. Mafia Wars var en av de første store slagerne via Facebook. Dette spillet har mer enn 17 millioner “liker” og en daglig hærskare på flere millioner. De må likevel de siste årene se seg kraftig slått av Candy Crush Saga, som fort kan spilles av over 40 % av Facebook-spillere.

Kortspill, og da særdeles såkalte “kasino spill” er også en gruppe som tok helt av og eksploderte i antall brukere for noen få år siden. Disse står mer eller mindre på en knivegg; Ekstremt populære, men med fare for å spille seg fra hus og familie om du blir “hekta”.

Om du her derimot spiller spill som faktisk krever litt dyktighet kan du bringe ganske så heftige summer inn på bankkonto med en kombinasjon av flaks og dyktighet.

Du finner garantert noe du vil like, men som alltid. Vis spillvett.