Nettopp fylt 13 og lovlig

Alle foreldres mareritt: Barnet blir tenåring og gammel nok til å bruke Facebook, Snapchat og alt det andre foreldre helst vil holde barna unna lengst mulig. Når det er sagt, jo hverdagen i dag full av tilbud for barna. Mange er riktig så gode. Andre tilbud er ikke helt der de burde være.

Når barna bikker 13 så “mister” foreldre litt av oversikten da barna kan opprette egne kontoer lovlig på forskjellige plattformer hvor spill kan være en stor del av stedets portefølje.

La oss ta for oss Facebook som et eksempel. Dette er utvilsomt en av verdens største aktører innen sosiale media. Og her som mange andre steder er spill en av hovedattraksjonene.

13 år er aldersgrensen for å opprette egen profil på Facebook, og da får man også tilgang til alle spillene de har å tilby. Det er ikke Facebook selv som tilbyr spillene, men ulike utviklere gjennom dem.

Dette spiller ingen rolle for barna. Underholdning er underholdning. Ser de noe de liker, blir de vanligvis med uansett. Spesielt om kompiser/venninner anbefaler et spill.

Facebook tilbyr en uendelig rekke spill. Voksen eller ung. Man finner noe for enhver smak.

Dilemmaet mange voksne finner seg i er om man skal la barna spille “hva som helst” for de har sagt de liker det, og aldersgrensen er riktig. Svaret får du ikke her.

Dette bør overveies nøye mht hvert enkelt barn. Noen takler mer eller mindre enn andre.

Nå er det jo selvsagt opp til hver enkelt av foreldre å bestemme seg for hvor grensen bør gå for sitt barn. For det finnes veldig mange ordentlig gode, lærerike og informative spill der ute.

Og slik må det være. Spillindustrien lever av at forbrukere spiller. Dette gir seg utslag i et enormt mangfold av spill som er tilgjengelige for barn i disse dager.

Spill kan faktisk (dokumentert) heve reaksjonsevne og andre ting hos et barn så man må heller ikke bare blånekte dem tilgang til spill universet som er der ute. Mye av det som er rettet mot barn er faktisk nesten søppel, men mye, gjentar mye er faktisk lærerikt.